Bio Ovesné Flakes - Bio Ovesné Flakes
Ovesné vločky Bio: Ovesné vločky se získávají z rostliny ovsa (Avena sativa). Rostlina dosahuje výšky přibližně 1,2 metru. Oves je původem z jihovýchodní Evropy a jihovýchodní Asie a pěstuje se jako obilovina již od roku 7000 př. n. l. Ovesné vločky obsahují mnoho sacharidů a bílkovin, a proto jsou široce používaným produktem při přípravě snídaně.
Výrobní proces ovsa: Po sklizni se ovseňové zrno nejprve umyje a zbaví se slupky, tyto vnější obalové listy zrna nejsou jedlé. Poté se zrna zahřejí a nakrájí na kousky. Nakrájené kousky se pak spojí a vytvoří ovesné vločky.
Zdravotní vlastnosti ovesných vloček: Ovesné vločky obsahují mnoho vlákniny a mají příznivý účinek na trávicí trakt. Kromě toho obsahují ovesné vločky mnoho pomalých sacharidů, které zajišťují, že tělo má delší dobu energii.